Slovenská 17-tka zvíťazila vo Füssene nad Dánskom 6:1

06.02.2015 Celý región

Füssen 6. februára (TASR) - Slovenskí hokejisti do 17 rokov uspeli aj vo svojom druhom zápase na Turnaji štyroch krajín v nemeckom Füssene, keď nad rovesníkmi z Dánska zvíťazili v piatok hladko 6:1.

V prvom vystúpení mladí Slováci zdolali vo štvrtok domácu 17-ku 3:2 po nájazdoch, účinkovanie na turnaji zakončia v sobotu duelom proti Švajčiarsku.

Turnaj štyroch krajín - Füssen:
Slovensko "17" - Dánsko "17" 6:1 (4:0, 2:0, 0:1)
Góly: 16. a 26. Tamáši, 4. Vybíral, 10. Konečný, 15. Kuna, 38. Liška - 50. Ahlberg. Vylúčení: 6:4, presilovky: 1:1, oslabenia: 1:0, 36 divákov.

Martin Hrnčár, tréner SR "17": "Výraznejší rozdiel v skóre by mohol mýliť, pretože dnes sme hrali proti tvrdšiemu a rýchlejšiemu súperovi než predstavovali deň predtým domáci. Naši zverenci však v dueli s Dánskom nadviazali výkonom na poslednú tretinu víťazného stretnutia s Nemeckom. Ustáli prvé fyzické strety robustnejších severanov, výborne korčuľovali a konečne sa od úvodu presadzovali aj strelecky. Súper bol citlivejší na našu kombinačnú hru spojenú s rýchlejším odovzdávaním puku. Aj preto skóre utešene narastalo, využili sme dve presilovky a vzadu kvalitnú defenzívu umocňoval svojím výkonom brankár Ivanovič. V druhej dvadsaťminútovke pokračovali naši v nastúpenom trende, navyše šiesty gól strelili v oslabení. Po vedení 6:0 už viac mysleli na ofenzívu, hoci zámerom bolo držať naďalej hru pod kontrolou. V zápase so Švajčiarskom pôjde o turnajové prvenstvo. Náš sobotňajší súper zdolal Dánov 4:2, dnes večer si ho pozrieme v dueli s Nemcami a stanovíme si taktiku."
 

Vyberte región